Femern A/S sikrer lærlingepladser

Femern A/S har sikret lærlingepladser til godt 18 lærlingeår lige nu. Flere unge har fået en læreplads, fordi Femern A/S har valgt at fremrykke nogle aktiviteter ved Rødbyhavn gennem det sidste halvandet år.

En ny kontrakt med entreprenørvirksomheden Zacho-Lind A/S fra Ishøj gør, at selskabet samlet skaffer lærlingepladser til 18 lærlingeår. Zacho-Lind A/S skal bygge en ny pumpestation ved Rødbyhavn.

”På alle opgaver, hvor det giver mening, stiller vi krav om, at entreprenøren har en lærling med på job hver dag. Langt de fleste kontrakter under de fremrykkede aktiviteter er forholdsvis korte og strækker sig fra en til fem måneder. Det gælder også kontrakten på byggeriet af pumpehuset, som løber fra nu og til foråret 2015. Men alligevel er vi altså nået op på at have sikret lærlingepladser i, hvad der samlet svarer til mere end 18 lærlingeår nu”, fortæller Bo Eske Nielsen, direktør i Femern A/S.

Det bliver en struktørlærling inden for bygge og anlæg, der kommer til at arbejde på den nye pumpestation ved Rødbyhavn sammen med 8 andre lærlinge. Alex Christensen, direktør i Zacho-Lind A/S, tager positivt imod kravet om lærlinge.

”Vi har lige nu ni lærlinge i firmaet og bliver også mødt med kravet om lærlinge på andre opgaver, så det er ikke nyt for os. Vi oplevede i en årrække, at det var svært at få de unge til at forstå, hvad det krævede at være på en arbejdsplads, men bøtten er virkelig vendt. De sidste tre-fire år har vi fast haft lærlinge, og det er nogle rigtig fornuftige unge mennesker, vi har med at gøre”, siger han.

Femern A/S’ mål for det samlede Femern Bælt-projekt er at sikre lærlingepladser svarende til 500 lærlingeår.