Bæredygtighed i undervisningen på erhvervsskolerne

Med støtte fra Grundejernes Investeringsfond (GI) er Henning Larsen Architects sammen med kommunikationsrådgiver Martin Stahl i gang med at kortlægge behovet for undervisningsmateriale i bæredygtighed til Bygge & Anlæg på landets erhvervsskoler.

Projektteamet har været i henholdsvis Odense og Århus, hvor en række faglærere fra murer-, tømrer-, maler- og struktørfagene var samlet til en workshop en eftermiddag. Målet med workshoppen var i fællesskab at finde potentialer for et øget fokus på bæredygtighed i undervisningen i fremtiden.  Og hvordan erhvervsskolerne kan klæde fremtidens håndværker på med viden om bæredygtige valg og løsninger.

”Det er fornøjelse at lære de engagerede faglærere at kende. Mange har viden og meninger om bæredygtighed inden for byggeriet. Bæredygtighed på skoleskemaet er ikke en entydig størrelse, men med hjælp fra faglærerne bliver vi hele tiden klogere på, hvordan vi kan gøre en forskel”, siger Signe Kongebro, arkitekt, partner og ansvarlig for projektet.

I forbindelse med projektet vil der blive sendt spørgeskemaer ud til samtlige skoler i Danmark inden for Bygge & Anlæg, som skal tage pulsen på, hvordan faglærerne i dag underviser i bæredygtighed og hvordan de godt kunne tænke sig at arbejde med det i fremtiden. Spørgeskemaerne vil blive sendt ud inden jul til uddannelsescheferne på landets erhvervsskoler, som så vil sende spørgeskemaerne videre til faglærerne. Projektteamet håber på en høj responsrate.

Behovsanalysen er et forprojekt, der afhængig af undersøgelsen konklusioner, vil være afsæt for et større projekt, hvor der så vil blive udviklet konkret undervisningsmateriale til erhvervsskolerne på Bygge & Anlæg.

Projektet afsluttes ultimo januar med aflevering af rapport til Grundejernes Investeringsfond (GI).